Pelenkatorták, ajándékcsomagok babalátogatóba

Mikor ajándékozzunk?!

2018. február 16. - Vé6

Állandó vitatéma....

...hogy mennyire szerencsés átvett ünnepeket megtartani hazánkban. Azonban a fiatalság megannyi impulzusnak van kitéve a média által, és próbálják tartani a tempót más kultúrákkal. Sokan még mindig üres marketingfogást látnak a Valentin-nap mögött, míg mások nem találnak semmi kivetnivalót abban, hogy kitüntetett figyelemben részesítsék párjukat ezen a napon. Megemlíthetném a farsang vs halloween párbaját is, de cikkemben a baba érkezésével kapcsolatos ünnepekre fókuszálok.

Hagyományaink szerint a kismamát és a kispapát inkább hagytuk nyugalomban felkészülni az előttük álló csodálatos eseményre és a baba születése után is csak félve merészkedtünk át babanézőbe. Ám mára, mint oly sok minden más, ez is változáson ment keresztül, hála az átvett szokásoknak. Egyik oldal mellett sem szeretnék állást foglalni, ezt mindenki bírálja el magában. Talán a legcélszerűbb a pár nézőpontjához igazodni. Ha nem a nagy felhajtások hívei, akkor az ajándék átadását egy mezei babalátogatás alkalmával is megtehetjük, de ha szívesen részt vesznek egyéb eseményeken, mulattságokon akkor nyugodtan lehet nagyobb feneket keríteni a dolognak. Jöhetnek a habos-babos díszek, lufik, ajándékok, vendégek…

„Az anyaság a felhőtlenül boldog és boldog-nehéz napok édes egyvelege, és ez így szép.”

Keresztelő

 Mára már sokan inkább tekintik ezt egy kedves hagyománynak, pedig a keresztény világ egyik legfontosabb szertartása. Miről is van szó: az újdonsült szülők, a család illetve barátok körében fogadalmat tesznek arra, hogy gyermeküket a keresztény eszmékhez hűen fogja nevelni. A keresztség felvevője az egyház tagjává válik. A keresztelő végeztével, a szülők a résztvevőket megvendégelik.

A keresztszülő(k)től elvárható, hogy értékesebb ajándékkal készüljenek a baba számára. Legtöbbször az első fülbevaló a tisztjük. Ha ehhez az előkelő poszthoz van szerencséd, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy milyen módon szeretnéd átadni a fülbevalót. Erre remek megoldást nyújthat egy pelenkatorta, amely az alkalomhoz illően van díszítve.

keresztelo.jpg

Tejfakasztó

 Szintén nem új keletű dologról van szó. Itt jellemzően a család, barátok férfi tagjai gyűlnek össze, és tesznek meg mindent azért, hogy az anyukának elegendő teje legyen! HOGY MII? Most biztosan furcsán nézel, de így van! A baba születését követően, miután már az apukát hazatessékelték a kórházból, óriási ünneplésbe kezdenek a férfiak. Úgy tartják, a tej mennyisége a jókedv nagyságával és az elfogyasztott italmennyiséggel arányos.  Természetesen nem a maguk örömére teszik, hanem hogy a kismamának meginduljon tőle a teje! Kizárólag azért!!!

Férfiként talán nem a legideálisabb egy fodros-bodros pelenkatortával beállítanod a buliba, és az apuka sem biztos hogy méltón tudná értékelni. De mit szólnál, mondjuk egy dobozos sörből készült tortához, egy Baby on Board táblával, vagy egy 6-os pakkhoz melyről egy cumi lóg és csörgők? Egy ilyen azért megállja a helyét egy apukás buliban! Nem?!

tejfakaszto.jpg

Babaváró buli

 Ez talán a legújabb szokásokhoz sorolható esemény, amelyez az ötletet amerikai filmekből vettük kölcsön. A tejfakasztóval ellentétben, itt a főszerep a család, és barátok női tagjaié. Még a baba érkezése előtti hetekben (napokban) összeülnek, beszélgetnek. Az idősebbek és a már gyerekes barátok megosztják tapasztalataikat, és jó tanácsokkal látják el az anyukát. A bulin különböző vicces játékokon lehet részt venni. Itt aztán előkerülhetnek a cukiságfaktort kiakasztó babaholmik, a halvány rózsaszín/kék díszek, lufik, alkoholmentes koktélok, színes nasik, na és persze a kismamának szánt ajándék(ok).

A meghívottak gondoskodhatnak külön-külön meglepetésről, vagy egyesítve erőiket egy közös ajándékkal is meglephetik az anyukát. Lehet ez akár egy pelenkatorta, vagy egy ajándékcsomag, ami a baba nemét jelképező színekből áll, és megannyi hasznos dolgot tartalmaz a Baba és az Anyuka számára.

babavaro.jpg

Babalátogató

 Mikor van itt az ideje? Minden családban más a szokás! Van olyan anyuka, aki már alig várja, hogy a babasírás mellett néhány szót tudjon váltani valakivel. Örül, ha akad aki figyel pár percre a babára, míg ő lezuhanyozik. Persze van a másik oldal, aki nem érzi magát fogadóképesnek. Zavarja, hogy szalad a lakás, és amúgy is szeretné hermetikusan elzárni a picit mindenféle baktériumot hordozó látogatótól. Mindenképpen egyeztessük a szülőkkel a babanéző szándékunkat, és ne vegyük sértésnek ha későbbi időpontot kapunk, mint amire számítottunk. Hagyjuk, hagy ismerkedjenek össze először csak Ők!

Mire megérkezik a baba, biztos lehetsz benne, hogy az alapvető felszereléseik már megvannak, így nem kell cumiban, meg csörgőben gondolkodnod. Igyekezz a baba korához igazítani az ajándékodat. Amivel nem nyúlhatsz mellé, az a pelenka, mert abból soha de soha nem elég! –Ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni! Érdemes rákérdezned, hogy milyen márka vált be náluk, és milyen méretet használnak. Egy 3-4 hónapos babánál a fogzás megkezdésének időszakában, nagyon jó szolgálatot tehet egy rágóka, babafogkrém, fogkefe. Egy fél éves babánál megkezdődik a hozzátáplálás időszaka. Ilyenkor egy két előke, tányér, evőeszköz rendkívül hasznos lehet… De kedveskedhetsz egy dekoratívan becsomagolt játékkal, ami a fejlettségi szintjéhez megfelelően igazodik. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan kérd ki a szülők véleményét, hogy mire van szükségük, de én is nagyon szívesen segítek neked!

babalatogato.jpg

Ha kiegészítenéd még bármivel a fenti listát, tedd meg bátran kommentben! :)

 

A képeket Pintarest-ről hoztam nektek, ahol ti is sok káprázatos ötletet találtok!

tabla4.png

- Ide kattintva rendelhetsz! -

A bejegyzés trackback címe:

https://pelenkatortak.blog.hu/api/trackback/id/tr5213650656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása