Pelenkatorták, ajándékcsomagok babalátogatóba

Mi is az a szundikendő?

2018. január 04. - Vé6

Szundikendő

Morzsolgató kendő

Morzsi

Alvókendő

Rongyi

Nyunyi

Nyál nyúl...

…és ez csak néhány abból a sok száz névből amivel illetik. Mi is ez tulajdonképpen? És miért annyira fontos a babák életében?

 2017-04-05-11_28_43.jpg

Ez nem más, mint egy piciny anyagdarab a tetején mókás figurával, vagy a szélein színes rojtokkal. Ez lesz a baba első olyan tárgya amihez évekig! – fog ragaszkodni! A szundikendőnek hatalma van! Megnyugtatja a babát. Könnyebben megy az elalvás, a vigasztalódás, az evés, de még az oviba szoktatás is! Ez egy olyan darab, ami nélkül nincs indulás otthonról! Órákig tudják birizgálni a kis kezeikkel, belefúrják az arcukat és szagolgatják a biztonságot adó pihe-puha rongydarabot.

Akár kap ilyet a gyerkőc, akár nem, az szinte biztos hogy valamit ki fog nevezni alvókának. Lehet ez egy textilpelus, vagy az anyuka pólója, bármi… Számításba kell vennünk, hogy ennek a darabnak MINDIG-MINDENHOL a gyerek rendelkezésére kell állnia. A város vagy busz közepén azt gondolom, mindenki szívesebben vesz elő egy mókás plüss kendőt, mint egy szétnyűtt, szakadt, büfis pólót!

Milyen kerüljön a pelenkatortára?

Ha a torta színét határozza meg a rendelő, akkor ehhez mérten választok. Kértek már kifejezetten macis pelenkatortát is. Ekkor elsősorban azt vettem figyelembe hogy mindenhol megjelenjen a maci figura, így morzsikendőnek is macisat választottam.

Tipp 1: Legyen bababarát anyaga!

Gondolnunk kell arra, hogy ez folyamatosan az arcocskája közelében lesz, a kicsi akár rágcsálhatja is. Olyat kell választanunk ami bababarát anyagból készült, és nem hullik a szőre.

Tipp 2: Fulladásveszély!

Ne legyen rajta semmilyen lerágható alkatrész (pl.: gombszem) mert ezt a kicsi lenyelheti és fulladást okozhat!

Tipp 3: Legyen belőle tartalék!

Ha ajándékozol egynél többre nem lesz szükség. Szülőként azonban jobb ha az ember beszerez kettőt-hármat, ha esetleg az egyik elveszne vagy megérett a mosásra.

Tipp 4: Használjuk felváltva!

Ha van több, igyekezzünk egyszerre koptatni őket. Ha az egyik csak a szerkényben várja míg a másik teljesen elrongyolódik, a baba azonnal kifogja szúrni a különbséget. Nem fogja elfogadni és követelheti rajtunk a régi, jól megszokott pajtását.

1szundi.jpg

Nálam mindig van készleten, fiús és lányos verzió is, hogy az SOS készítendő csomagokba is kerülhessen! :)

Oszd meg velünk, Te milyen néven ismered ezeket a puha kis alvós társakat!?

A bejegyzés trackback címe:

https://pelenkatortak.blog.hu/api/trackback/id/tr6613549079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UrbanLegend2000 2018.01.05. 21:16:04

Én "cucu"-nak és "csicsi"-nek hallottam.

Vé6 2018.01.05. 21:35:44

@UrbanLegend2000:

Sokszor olyan mókás nevekkel illetik ezeket a kedvenceket! Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :)

G.N. 2018.01.06. 21:13:23

Szia Vé!
Először is: nagyon tetszenek a képek! Épp babalátogatóba készülök és affelől érdeklődnék, hogy kb.10000 forint körül gondolkodom ajándékba és hogy ennyiért milyen csomagot tudsz összeállítani, miket tudsz beletenni? Előre is köszönöm a válaszod :)

Vé6 2018.01.06. 21:37:29

@G.N.:

Kedves G.N.!
Örülök neki hogy elnyerték tetszésedet a képek! Mindenek előtt a legfontosabb, hogy eldöntsd: kevesebb, de márkás dolgot szeretnél-e a csomagba, vagy inkább több apró ajándékkal kedveskednél a megajándékozottnak!

Ha a több apróság mellett döntesz, akkor ebből az összegből már igazán bőséges csomagot össze lehet állítani. Kerülhet bele plüss (vagy mint amiről a cikk is szól : szundikendő), tusfürdő, törlőkendő, body, rágóka, csörgő, akár egy képkeret + kép a babáról, cumilánc, cumi, hajkefe....

Persze, ezek csak példák. A kapcsolat menüpontban megtalálod az email címemet és a telefonszámomat is, ahol a részleteket tudjuk pontosítani.
süti beállítások módosítása